ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Thu Dec 01, 2011 8:05 pm

Mannlicher-Schönauer wrote:
ΡΩΜΙΟΣ wrote:Η καταγωγή μας, δεν προέρχεται απ΄ευθείας από την Αρχαία Ελλάδα. ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ, ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΓΛΩΣΣΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ.
Το ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, είναι συνισταμένη τεσσάρων ομάδων. Των Γραικών, των Αρβανιτών, των Βλάχων, και των Σλάβων....ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΗΤΑΝ ΡΩΜΙΟΙ. οι πρόγονοι μας, επί Τουρκοκρατίας, και επί Επαναστάσεως 1821 πολεμούσαν για την ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ....ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ....ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ, και από κάτι εκφυλισμένους στοχαστές, που απεμπόλησαν την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, και δέχθηκαν τα ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ, όπως ο Κοραής.

χάσαμε τους Σλάβους των Βαλκανίων, που είχαν ενταχθεί στην Ρωμιοσύνη, όπως οι Βούλγαροι, οι Σκοπιανοί.
χάσαμε τους Αλβανούς και τους Ρουμάνους, που είχαν γίνει Ρωμιοί.....
προπαγανδίζεται η παγανιστική θρησκεία, σαν δήθεν θρησκεία των Ελλήνων....υποβαθμίστηκε το Βυζάντιο....
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ;
Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ.

Τέτοιες απόψεις έχουν αυτοί που ομιλούν για μακεδονική και βλάχικη μειονότητα στην Ελλάδα,ελπίζω να μην είσαι από αυτούς.

Αυτοί που ομιλούν για τέτοιες μειονότητες, είναι απλά ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΣΤΑΙ, που αγωνίζονται για κάποιο άλλο ΕΘΝΟΣ, εχθρικό προς το δικό μας.
ΕΓΩ ΟΜΙΛΩ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ , ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ.
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΟΜΙΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΜΕΝΑ.
Π.χ Ένας συνειδητός Βούλγαρος Ορθόδοξος, με πίστι στον Χριστό, είναι ΑΔΕΛΦΟΣ μου....Ένας όμως, Έλληνας, που βλασφημεί τον ΧΡΙΣΤΟ, είναι ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ.
ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ....
ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ Ή Η ΕΛΛΑΣ.
Δηλαδή, θα σκοτώνατε για χάρι της Ελλάδος, έναν Βούλγαρο Χριστιανό; και θα σώζατε έναν βλάσφημο Έλληνα, στο όνομα της φιλοπατρίας;
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΡΩΜΙΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Unread postby ΡΩΜΙΟΣ » Thu Dec 01, 2011 8:17 pm

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ συμπορεύθηκαν για 2000 χρόνια.....Σε πολλά σημεία ταύτισαν τις μοίρες τους....Όμως τώρα πιά, τα πράγματα αλλάζουν....Μεγάλο μέρος των Ελλήνων, αποστατούν από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....
πολλοί γίνονται Άθεοι, πολλοί στρέφονται στον παγανισμό, και άλλοι στρέφονται αλλού.
ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ.....ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μας ομιλούν για Μυθολογία των Εβραίων, και εννοούν την ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, μας λέγουν ότι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ κατέστρεψε την Ελλάδα, αρνούνται την Ελληνικότητα του Βυζαντίου, πολλοί από αυτούς, γράφουν στα φόρουμ, ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους Τούρκους, που μας απελευθέρωσαν από το μισητό Βυζάντιο, και γενικά καθυβρίζουν την ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ.
Αδελφοί πάρτε το χαμπάρι....Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ........ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΙΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.
Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΣΤΑΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Και εμείς που ειμαστε Ορθόδοξοι, αντιμετωπιζόμαστε εχθρικά. Στα φόρουμ, οι αρχαιολάτρες, μας αποκαλούν Ιουδαιοχριστιανούς, Ναζωραίους κλπ. Τον τίτλο αυτό, τον έχουν πάρει και άλλοι, και μας αποκαλούν έτσι.
Ακόμα και αν επιμένουμε ότι είμαστε Έλληνες, η προπαγάνδα των αποστατών, θα επηρρεάσει και τα παιδιά μας...Ήδη παιδιά Χριστιανών, λένε στους γονείς τους, γιατί να διδασκώμεθα Εβραϊκή Μυθολογία και όχι την Ελληνική Μυθολογία.....ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΡΩΜΙΟΣ, ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ και ΡΩΜΑΝΙΑ.
ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ.....
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.
Τότε θα καταλάβετε, ότι δεν έχετε τίποτα κοινό με ανθρώπους που ομιλούν την ίδια γλώσσα με σας, αλλά αρνούνται την Πίστι σας. Καί ότι το πραγματικό σας Εθνος, είναι αυτοί που δέχονται τον Χριστό, και είναι Ορθόδοξοι, ανεξάρτητα από την γλώσσα που ομιλούν.
ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
Εχθροί μας, είναι όσοι Ελληνες,Αλβανοι, Σκοπιανοι, Βούλγαροι, Σέρβοι και Ρουμάνοι αρνούνται τον Χριστό.
ΖΗΤΩ ΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.
ΡΩΜΙΟΣ

Re: ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑ ΡΩΜΙΟΣ;

Unread postby bouzoukas » Thu Dec 01, 2011 11:23 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ συμπορεύθηκαν για 2000 χρόνια.....Σε πολλά σημεία ταύτισαν τις μοίρες τους....Όμως τώρα πιά, τα πράγματα αλλάζουν....Μεγάλο μέρος των Ελλήνων, αποστατούν από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....
πολλοί γίνονται Άθεοι, πολλοί στρέφονται στον παγανισμό, και άλλοι στρέφονται αλλού.
ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ.....ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Μας ομιλούν για Μυθολογία των Εβραίων, και εννοούν την ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, μας λέγουν ότι ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ κατέστρεψε την Ελλάδα, αρνούνται την Ελληνικότητα του Βυζαντίου, πολλοί από αυτούς, γράφουν στα φόρουμ, ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους Τούρκους, που μας απελευθέρωσαν από το μισητό Βυζάντιο, και γενικά καθυβρίζουν την ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ.
Αδελφοί πάρτε το χαμπάρι....Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ........ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ, ΑΛΛΑ Η ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΙΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ.
Και εμείς που ειμαστε Ορθόδοξοι, αντιμετωπιζόμαστε εχθρικά. Στα φόρουμ, οι αρχαιολάτρες, μας αποκαλούν Ιουδαιοχριστιανούς, Ναζωραίους κλπ. Τον τίτλο αυτό, τον έχουν πάρει και άλλοι, και μας αποκαλούν έτσι.
Ακόμα και αν επιμένουμε ότι είμαστε Έλληνες, η προπαγάνδα των αποστατών, θα επηρρεάσει και τα παιδιά μας...Ήδη παιδιά Χριστιανών, λένε στους γονείς τους, γιατί να διδασκώμεθα Εβραϊκή Μυθολογία και όχι την Ελληνική Μυθολογία.....ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ.
Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ. ΝΑ ΔΙΑΡΡΗΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ, ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΗΡΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ, ΟΤΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΤΗΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ.
Τότε θα καταλάβετε, ότι δεν έχετε τίποτα κοινό με ανθρώπους που ομιλούν την ίδια γλώσσα με σας, αλλά αρνούνται την Πίστι σας. Καί ότι το πραγματικό σας Εθνος, είναι αυτοί που δέχονται τον Χριστό, και είναι Ορθόδοξοι, ανεξάρτητα από την γλώσσα που ομιλούν.
ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΣΕΡΒΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, ΟΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ...ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ.
Εχθροί μας, είναι όσοι Ελληνες,Αλβανοι, Σκοπιανοι, Βούλγαροι, Σέρβοι και Ρουμάνοι αρνούνται τον Χριστό.

Μόνο τους Ρώσους ξέχασες αδελφέ, αλλά μάλλον θα τους εννοείς κ αυτούς.

Η Ρωμανία κι αν επάρθεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.
bouzoukas

Re: ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;

Unread postby foteini » Thu Dec 01, 2011 11:46 pm

Αγαπητέ Ρωμιέ, αυτά που υποστηρίζεις, δεν ξέρω αλλά δεν μου κάθονται καθόλου καλά. Μου φαίνονται σαν Δούρειος ίππος που μέσα του κρύβει κάτι άσχημο.
Ένας συνειδητός Βούλγαρος Ορθόδοξος είναι αδελφός μου αλλά δεν είναι ομοεθνής μου. Γιατί η έννοια του έθνους περικλείει μέσα της και το όμαιμον και το ομότροπον και το ομόγλωσσον. Δεν είναι μόνο το ομόδοξον, όπως με πάθος προσπαθείς να μας πείσεις. Και ένας Ελληνας που βλασφημεί το Χριστό πάλι είναι αδελφός μου, μόνο που είναι στο σκοτάδι ο ταλαίπωρος.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΟΥ και θα προσπαθήσω να τον βοηθήσω όπως μπορώ για να έρθει στο Φως. Και επειδή είναι Έλληνας είναι και ομοεθνής μου.
Οι Μακεδονομάχοι που πολέμησαν με τους ομόδοξους Ορθόδοξους Βούλγαρους, άραγε δεν έκαναν καλά;Έπρεπε να τους πουν, εντάξει αδέλφια είμαστε, περάστε πάρτε ό,τι θέλετε και κάντε ό,τι θέλετε στον τόπο μας, στην πατρίδα μας; Χαλάλι σας αδέλφια! Αδελφέ μου αυτά που γράφεις οδηγουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Βάζεις ερωτήματα-διλήμματα που δεν υφίστανται. Τι θα πει ¨ο Χριστός ή η Ελλάς¨;ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΠΑΝΕ. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να βάλω ανάμεσά τους το ¨ή¨.
Και ΝΑΙ, σ΄έναν πόλεμο που θα ερχόταν ο ομόδοξος Βούλγαρος να μου πάρει την πατρίδα, θα αναγκαζόμουν να τον σκοτώσω, υπερασπίζοντας την Πατρίδα μου, όπως έκαναν και οι πρόγονοί μου. Και ΝΑΙ΄πάνω στη μάχη δε θα ζητούσα ομολογία πίστης από έναν ομοεθνή μου Έλληνα για να δω αν θα τον σώσω ή όχι.Εκείνος που ξέρει τα πάντα και μπορεί στ΄αλήθεια να σώσει ή όχι είναι ο Θεός.Ποιός-ά είμαι εγώ που θα πάρω τη θέση του Θεού; Μήπως εγώ είμαι αναμάρτητος άνθρωπος;Και πού το ξέρω εγώ ότι ο σημερινός βλάσφημος, αύριο δεν θα είναι ένας μεγάλος Άγιος ή ότι εγώ, ο σημερινός περισπούδαστος Ορθοδοξαράς, αύριο λόγω εφησυχασμού ή υπερηφάνειας ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα καταντήσω αρνητής και βλάσφημος; Σαν άνθρωπος λοιπόν βοηθάω, όσο περνάει από το χέρι μου, όποιον άνθρωπο μπορώ, ανεξαρτήτως πίστης του άλλου.
Όσο για τους πρώτους Χριστιανούς, είναι εντελώς άστοχο το επιχείρημά σου, αφού οι πρώτοι Χριστιανοί δεν αγωνίστηκαν με τα κουμπούρια, επιλέγοντας να αγωνιστούν για τη Βασιλεία του Θεού και όχι για τη δημιουργία εθνικών κρατών. Ο αγώνας τους ήταν πνευματικός και σαν τέτοιος, καμία σχέση δεν είχε με τα έθνη στα οποία ανήκαν. ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΘΕΟΣ! Αυτό το λέει καθαρά η Π. Διαθήκη.
foteini

Unread postby giannis73 » Fri Dec 02, 2011 2:16 pm

Να σε ρωτήσω κάτι?
Αν μας επιτεθούν οι Βούλγαροι με πόλεμο ,θα πολεμούσες για την Ελλάδα?
giannis73

Unread postby SPIROS » Fri Dec 02, 2011 2:42 pm

ΡΩΜΙΟΣ wrote:Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ συμπορεύθηκαν για 2000 χρόνια.....Σε πολλά σημεία ταύτισαν τις μοίρες τους....Όμως τώρα πιά, τα πράγματα αλλάζουν....Μεγάλο μέρος των Ελλήνων, αποστατούν από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ....

Φίλε επειδή κάποιοι είναι Έλληνες αλλά δεν είναι και ορθόδοξοι,δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να λεγόμαστε Έλληνες.
Μιλάς για Βυζάντιο και στροφή μας προς αυτό, λες και το χριστιανικό Βυζάντιο ήταν γεμάτο αγίους και μάρτυρες σε κάθε γειτονιά του.
Πάρα πολλές αμαρτίες, δολοφονίες, δολοπλοκίες , κλπ κλπ έγιναν και εκεί μέσα, ξεκινώντας από τα ανάκτορα και φτάνοντας μέχρι το τελευταίο καπηλειό του.
Μη ξεχνάμε ότι ο Θεός επέτρεψε την άλωση της Πόλης και για ποιόν λόγο την επέτρεψε.
Τιμωρήθηκε και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία για όλα όσα είχε διαπράξει στο παρελθόν.
Αν διαβάσουμε και τα λόγια των σύγχρονων γερόντων μας τότε θα δούμε ότι μιλάνε για μεγάλωμα της Ελλάδας και για λάμψη της Ορθοδοξίας.
Ελλάδα και Ορθοδοξία λένε φίλε.
SPIROS

Unread postby giannis73 » Fri Dec 02, 2011 2:58 pm

Εδώ γιατί ο Κύριος απευθύνεται στους Έλληνες και λέει αυτό?

20 ῏Ησαν δέ τινες ῞Ελληνες ἐκ τῶν ἀναβαινόντων ἵνα προσκυνήσωσιν ἐν τῇ ἑορτῇ. 21 οὗτοι οὖν προσῆλθον Φιλίππῳ τῷ ἀπὸ Βηθσαϊδὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· κύριε, θέλομεν τὸν ᾿Ιησοῦν ἰδεῖν. 22 ἔρχεται Φίλιππος καὶ λέγει τῷ ᾿Ανδρέᾳ, καὶ πάλιν ᾿Ανδρέας καὶ Φίλιππος λέγουσι τῷ ᾿Ιησοῦ· 23 ὁ δὲ ᾿Ιησοῦς ἀπεκρίνατο αὐτοῖς λέγων· ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου.

20 Ήταν τότε μερικοί Έλληνες από εκείνους που ανέβαιναν για να προσκυνήσουν στην εορτή. 21 Αυτοί λοιπόν πλησίασαν το Φίλιππο, που ήταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, και τον παρακαλούσαν λέγοντας: «Κύριε, θέλουμε να δούμε τον Ιησού». 22 Έρχεται ο Φίλιππος και το λέει στον Ανδρέα. Έρχονται ο Ανδρέας και ο Φίλιππος και το λένε στον Ιησού. 23 Τότε ο Ιησούς τούς αποκρίνεται λέγοντας: «Έχει έρθει η ώρα να δοξαστεί ο Υιός του ανθρώπου.
giannis73

Unread postby giannis73 » Fri Dec 02, 2011 3:00 pm

Το Άγιο Φως γιατί ανάβει μόνο από Έλληνα Πατριάρχη και όχι από οποιονδήποτε άλλον Ορθόδοξο Πατριάρχη?
giannis73

Unread postby giannis73 » Fri Dec 02, 2011 3:02 pm

Ποια είναι η διαφορά της λέξης Ρωμιός από την λέξη Ορθόδοξος Χριστιανός?

Φίλε μου τις ερωτήσεις μου δεν τις κάνω κακοπροαίρετα αλλά για να γίνει συζήτηση.
giannis73

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Unread postby nick_the_greek » Fri Dec 02, 2011 4:34 pm

Η Δημοκρατία (για τους ελεύθερους Αθηναίους τουλάχιστον), τα πνευματικά επιτεύγματα των Αρχαίων στο θέατρο, στις τέχνες, στις γράμματα, στην φιλοσοφία, στις επιστήμες δεν ήταν σημαντικά; Ο Αριστοτέλης θεωρείτο μέχρι και τον μεσαίωνα ο υπ'αριθμόν ένα σοφός.
nick_the_greek

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ