ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:Για να μην απαντώ εγώ σε παραθέτω εδώ
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=gr
Το διάβασα φίλε μου και συμφωνώ απόλυτα με τον Πάτερ Μεταλληνό και αυτό που κατάλαβα από το κείμενο είναι ότι δεν συγκρούεται η έννοια Ορθόδοξος Χριστιανός με την έννοια Έλληνας (ως καταγωγή και όχι με την κακή έννοια του ειδωλολάτρη ή την ρατσιστική) και συμφωνώ απόλυτα αλλά κατάλαβα και ότι η έννοια Ρωμιοσύνη δεν σημαίνει καταγωγή αλλά ούτε και θρησκεία αλλά είναι ο τύπος διακυβέρνησης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας όπου υπήρχε μια ολόκληρη αυτοκρατορία με θρησκεία την Ορθοδοξία.
Φυσικά και θα ήθελα όχι μόνο τοπικά αλλά παγκοσμίως να υπήρχε αυτός ο τύπος διακυβέρνησης ,ο οποίος θα έχει την Ορθοδοξία και τον Ιησού Χριστό ,ο οποίος πάλι δεν θα καταργούσε και την έννοια της καταγωγής μας δηλαδή την Ελληνική.
Δηλαδή να είμαι ένας Ορθόδοξος Χριστιανός Έλληνας πολίτης μια Παγκόσμιας Διακυβέρνησης όχι Σιωνιστικής και Αντίχριστης αλλά τύπου Βυζαντινής(Ρωμιοσύνης) και Ορθόδοξης Χριστιανικής.
Αυτό κατάλαβα εγώ και αν κατάλαβα καλά συμφωνώ απολύτως.
Αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί είμαι επιφυλακτικός με τον οποιοδήποτε με πλησιάζει.
Ένας Χριστιανός δίνει την ζωή του όχι μόνο για έναν άλλον Χριστιανό αλλά για όλους ακόμα και για τους εχθρούς του και την δίνει προσπαθώντας να τους προστατεύσει από ανθρώπους που προσπαθούν να τους κάνουν κακό.