ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

...για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι... πορεία και προσφορά του Έθνους μας στο μονοπάτι της Ιστορίας...

Moderator: inanm7

Re: ΟΜΠΡΟΣ Ν΄ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΡΩΜΕΪΚΟ

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 12:04 am

Όταν ρωτούσαν τον γέροντα Παϊσιο για τα Σκόπια, απαντούσε ότι "τί μπορούν να μας κάνουν; ...αυτοί θα τα βρουν μπροστά τους".

Επίσης έλεγε ότι είναι κράτος φτιαγμένο από φαρσαλινούς χαλβάδες.

Δεν νομίζω ο γέροντας με την τόση αγάπη του να μην ήθελε το καλό ομόθρησκων.
SPIROS

Postby casius » Thu Dec 08, 2011 12:05 am

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
casius wrote:
ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:΄΄εσφάγης και ηγόρασας τω Θεώ ημάς εν τω αίματί σου εκ πάσης φυλής και γλώσσης και λαού και έθνους, και εποίησας αυτούς τω Θεώ ημών βασιλείς και ιερείς και βασιλεύσουσιν επί της γης΄΄(Απ. ε', 9-10)

Η Ρωμηοσύνη, η Μεγάλη Ρωμανία, ήταν το άγιον έθνος, όχι με την έννοια του φυλετισμού, αλλά με την έννοια του οικουμενικού πνεύματος της ελληνιστικής παραδόσεως και το υπερεθνικό πνεύμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γι’ αυτό, όταν γινόταν λόγος στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία για άγιον έθνος, δεν εντασσόταν σε ρατσιστική και φυλετική νοοτροπία, αλλά σε υπερεθνικιστική, αφού το Ρωμαίϊκο έθνος ήταν αναίρεση του εθνικισμού. Υπήρχαν πολλοί λαοί, πολλά έθνη, αλλά ένα άγιον έθνος, το έθνος των Ρωμαίων, των Ρωμηών.

Ώπα κάτσε θα με τρελάνετε

Ελληνιστική παράδοση?Αυτό είναι συνυφασμένο με την Αρχαία Ελλάδα , πως συνάδει με Ρωμιούς και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις?
Εδώ ο φίλος μας ο Ρωμιός έλεγε οτι οι Ρωμιοί θα εκδιώξουν κυνηγήσουν όσους δεν στραφούν στο Ρωμέικο και παραμείνουν στο Ελληνιστικό

Κάτι έχει ξεφύγει στην κατήχηση μάγκες.Ξαναδείτε το

Δεν υπάρχει καμμία κατήχηση φίλε μου...
άλλο ελληνική παράδοση εξ ορισμού και άλλο παγανιστική (που αυτή τη νοοτροπία απεκδύεται η Ρωμιοσύνη)

Ελληνιστική =Ελληνική

Ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ήταν Παγανιστική , προ Χριστού , μετά έγινε Ορθόδοξη Χριστιανική κάτι που προσδιορίζει πλέον και το Έθνος μαςς

Το ένα συνέχεια του άλλου ,,,,,το Ρωμέικο ήταν είναι και θα είναι ο χαρακτηρισμός των ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΩΝ για εμάς.

Εγώ ραγιάς δεν ξαναγίνομαι αν γουστάρετε εσείς να γίνετε στο καλό μαζί με τα ψευτορωμέικα σας.
casius

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 12:17 am

ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ wrote:
SPIROS wrote:Όταν ρωτούσαν τον γέροντα Παϊσιο για τα Σκόπια, απαντούσε ότι "τί μπορούν να μας κάνουν; ...αυτοί θα τα βρουν μπροστά τους".

Επίσης έλεγε ότι είναι κράτος φτιαγμένο από φαρσαλινούς χαλβάδες.

Δεν νομίζω ο γέροντας με την τόση αγάπη του να μην ήθελε το καλό ομόθρησκων.

SPIRO όλοι οι Ελληνες είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί;
Και αν όχι όλοι (οι περισσότεροι)το μεγαλύτερο ποσοστό..
ζούν βιωματικά κοινωνούντες εν πλήρη συνείδηση, Χριστό Εσταυρωμένο;

Όχι, δεν είναι όλοι οι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Όπως και όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, δεν είναι... Έλληνες.
Όπως και όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν είναι πατριώτες.
Όπως και όλοι οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι δεν αγαπάνε την Ελλάδα.
SPIROS

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 12:22 am

Φίλε ΠΡΩΤΟΣΤΡΑΤΟΡ μια απλή απάντηση σε μια απλή ερώτηση για να μην παίζουμε τη γάτα με το ποντίκι.

Εγώ είμαι και αισθάνομαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ και θεωρώ ύψιστη τιμή να πολεμήσω σωματικά και πνευματικά για Ελλάδα και Χριστό.

Εσύ φίλε μου;
SPIROS

Postby KANENAS » Thu Dec 08, 2011 12:28 am

Πότε είδαμε σαν λαός καλό από ομόδοξους;
Ποιο ομόδοξο έθνος σκέφτεται με βάση το καλό των ομόδοξων λαών και όχι τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα του;
KANENAS

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 12:30 am

Απάντησε φίλε μου ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΡ με απλά ελληνικά ή ρωμέικα όπως επιθυμείς.

Μην ψάχνεις κατεβατά από θεολογικά κείμενα για να απαντήσεις.

Είπαμε , απλή ερώτηση - απλή απάντηση.

Περιμένω
SPIROS

Postby nick_the_greek » Thu Dec 08, 2011 12:32 am

μην συγχύζεσαι. Και εγώ έτσι την πάτησα παλαιότερα. Θα ειπωθούν άσχημα πράγματα που δεν θα είναι εύκολο να παρθούν πίσω.
nick_the_greek

Postby SPIROS » Thu Dec 08, 2011 12:34 am

Ήρεμος είμαι.
Εντελώς ήρεμος γιατί τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ξέρω ποιός και τί είμαι.
Εξάλλου κατέθεσα και ταυτότητα πριν λίγο.
Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος που θα πολεμήσω σωματικά και πνευματικά για Ελλάδα και Χριστό.
SPIROS

Postby Iwn Ioustinos » Thu Dec 08, 2011 12:38 am

Προς Ρωμηό και Πρωτοστράτορα:

Ή είστε τελείως αφελείς, ή βαλτοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είστε ανιστόρητοι. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο Θεός μας προίκισε, πρωτίστως, με τη Λογική. Όχι, όμως, με τη παραληρηματική παράνοια.

Πετάξατε μία ατάκα περί ενός ελληνικού Έθνους κράματος σλάβων, αλβανών κ.ο.κ. Σας απήντησα τεκμηριωμένα και το ρίξατε σε ευχολόγια και ανούσια φληναφήματα. Σαν Ιστορικός, λοιπόν, δεν μπορώ παρά να σας χαρακτηρίσω, το λιγότερο, άσχετους.

Για τελευταία φορά, λοιπόν:

Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική αλλά ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ, ήτοι: Μία θρησκεία, δηλαδή την Ελληνορθοδοξία. Μία Διοίκηση, δηλαδή το ρωμαϊκό πρότυπο διακυβερνήσεως. Μία Παιδεία, δηλαδή την Ελληνική, αναβαπτισμένη με τις διδασκαλίες των Πατέρων. Σε αυτό το μεγάλο κράτος, κυρίαρχο συστατικό στοιχείο ήταν οι Έλληνες και οι εξελληνισμένοι πληθυσμοί. Αυτό, φυσικά, δεν απέκλειε την ανάληψη του αυτοκρατορικού θρόνου και από Αρμένιους, Ισαύρους, Καππαδόκες, Λύκιους και άλλους λαούς, οι οποίοι, πραγματικώς Αναβαπτισμένοι και εκείνοι, εργαζόντουσαν για το καλό της αυτοκρατορίας και τη μετάδοση του ορθοδόξου χριστιανισμού. Όλοι αυτοί συναποτελούν το Ρωμαϊκό Έθνος. Με το πέρασμα των αιώνων, και τη συρρίκνωση της αυτοκρατορίας σε εδάφη που πλειοψηφούσε το ελληνικό και ελληνόφωνο στοιχείο, άρχισε να επικρατεί ο χαρακτηρισμός Ρωμιός για τους Έλληνες. Παράλληλα, από τα τέλη του 10ου αιώνος, άρχισε να αποενοχοποιείται ο Έλλην από τη θρησκευτική του σημασία, ενώ από τον 12ο, και, κυρίως τον 13ο αιώνα αποτελεί βίωμα (όρα αυτοκρατορία της Νικαίας με τον Θεόδωρο Λάσκαρη και Ιωάννη Βατάτζη που διεκήρυτταν την ελληνικότητά των).

Τώρα, ήδη, από τον 4ο αιώνα, την αυτοκρατορία την επιβουλεύονταν οι Αρειανιστές Γότθοι (Γερμανοί). Μετά από πολλούς αγώνες, οι βυζαντινοί κατόρθωσαν να τους διώξουν. Να υπενθυμίσω τον αγώνα του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Πατριάρχου τότε της Κωνσταντινουπόλεως, το 400 μ.Χ εναντίον των βαρβάρων. Μήπως ήταν Εθνικιστής ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος;

Από τον 7ο, και, κυρίως από τον 8ο αιώνα εμφανίζονται απειλητικοί οι Βούλγαροι. Εκείνοι, καίτοι τον 9ο αιώνα εκχριστιανίστησθαν, θέλησαν, πάραυτα, να καταλάβουν το βυζαντινό θρόνο και να μετατρέψουν τη Ρωμανία σε Βουλγαρία. Δεν νομίζω να ήσαν ολιγότερο Ρωμιοί ο Ρωμανός Λεκαπηνός, ο Ιωάννης Τσιμισκής και ο Βασίλειος ο Β', ο επονομαζόμενος και Βουλγαροκτόνος από τους Συμεών και Σαμουήλ. Ουδείς είχε βλέψεις να εξοντώσει τους Βουλγάρους, τουναντίον τους είχε παραχωρηθεί σχετική εκκλησιαστική αυτονομία και την περιοχή εντεύθεν του Αίμου για να κατοικούν. Εκείνοι παρέβησαν τις συνθήκες και επιτίθονταν συνέχεια. Ούτε οι νουθεσίες του Πατριάρχου Φωτίου κατά τον 9ο αιώνα (Τι έστιν έργο άρχοντος ή "Ο ΗΓΕΜΩΝ") προς τον Μιχαήλ, ούτε οι επιστολές του Νικολάου του Μυστικού στον Συμεών, κατάφεραν να τους συνετίσουν και να οδηγήσουν στην πραγματική αποδοχή του χριστιανισμού και όχι στην εικονική.

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν επιβιώνει μία αυτοκρατορία επί χίλια έτη μόνον με ευχολόγια και "θα έπρεπε".

Όσο για τους όρους Ρωμιός, Γραικός και Έλλην έχουν εξηγηθεί. Το πρώτο εξηγήθηκε (αν κάποιος επιθυμεί περαιτέρω ανάλυση να το αναλύσω), το δεύτερο ήταν για να ξεχωρίζουν οι ελληνικής καταγωγής από τα άλλα έθνη της αυτοκρατορίας, ενώ το τρίτο είχε θρησκευτική σημασία και μόνον κατά τους τελευταίους αιώνες αποσυνδέεται από εκείνην και αποκτά την παλαιά εθνική του υπόσταση.

Υ.Γ Στην ενότητα περί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θα συνεχίσω με περαιτέρω αναλύσεις.
Iwn Ioustinos

Postby Ptohos » Thu Dec 08, 2011 2:04 am

Iwn Ioustinos wrote:Προς Ρωμηό και Πρωτοστράτορα:

Ή είστε τελείως αφελείς, ή βαλτοί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είστε ανιστόρητοι.καταγωγής από τα άλλα έθνη της αυτοκρατορίας, ενώ το τρίτο είχε θρησκευτική σημασία και μόνον κατά τους τελευταίους αιώνες αποσυνδέεται από εκείνην και αποκτά την παλαιά εθνική του υπόσταση.

Υ.Γ Στην ενότητα περί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας θα συνεχίσω με περαιτέρω αναλύσεις.

Θα σε παρακαλουσα να εισαι προσεκτικος τις επομενες φορες στους χαρακτηρισμους σου, αν δεν το μπορεις ή δεν το κατεχεις τοτε καλο σου υπολοιπο,, και ομιλω ΜΟΝΟ για τον Ρωμιο, ο Πρωτοταδε μου ειναι αδιαφορος διοτι γνωριζω την Τραχωνειαδα του,, ως εκ τουτου λγοτερος εγωισμος δεν εβλαψε ποτέ κανενα μας.
Ptohos

PreviousNext

Return to ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ