Περί Πολιτικής...Έλληνες πολιτικοί και κόμματα.

Περί οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας και όχι μόνο...

Re: Επερχόμενα και προφητείες

Postby yiannis » Fri Oct 12, 2012 12:27 am

KSENH wrote:Γιάννη πολλά παράπονα έχω από τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω να έχει νόημα να κάτσω να σου τα γράψω, ούτε και είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποκινήσω τέτοιου είδους φαινόμενα. Αν ήμουν, προφανώς θα βρισκόμουν αλλού αυτην την ωρα -επι του πρακτέου- και όχι εδώ μέσα!

Ωστόσο, επειδή δεν θέλω να νομίζεις ότι αερολογώ, ορίστε μερικά από τα παράπονά μου:

- Ψηφίσαμε τα ίδια. Μας κυβερνάνε αυτοί που μας πρόδωσαν -ενωμένοι-, γιατί εμείς τους δώσαμε εντολή.

Δεν έχουμε επιλογές. Κατά την γνώμη μου είναι όλοι προδότες. Και ότι και να βγεί πλέον οι επιλογές της Ελλάδας είναι μεταξύ πείνας και πείνας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εδώ που έφτασαν την χώρα. Τι να ψήφιζαν αυτές τις επιλογές είχαν.

- Εξακολουθούμε να ... Απέχουμε από τις εκλογές. Όσοι απείχαν φέρουν μεγαλύτερη ευθυνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί επέτρεψαν στους "λίγους" να το διαμορφώσουν όπως ήθελαν. Στο "χωριό" λέγαν, αυτός που ΑΝΕΧΕΤΑΙ μια κατάσταση, είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από αυτόν που την ΠΡΟΚΑΛΕΙ... γιατί αυτός που την προκαλεί, τουλάχιστον ΚΑΝΕΙ αυτό που θέλει.
- Όσοι απείχαν από τις εκλογές, δεν βλέπω να δείχνουν με τη στάση τους ποια εναλλακτική λύση προτείνουν.

Δεν βλέπω να υπάρχει εναλλακτική λύση να προτείνει κανείς. Έχεις εσύ; γιατί δεν την προτείνεις από το να κατηγορείς τους άλλους.

Δεν γουσταρουν το πολιτικο συστημα. Οκ. Άρα, τι;;
- Πληρώνουμε ακόμα φόρους. Άρα μας φτάνουν ακόμα τα λεφτά. Μήπως να μην πληρώσει κανένας; Όχι βέβαια. "Το κράτος θα χρεωκοπήσει." "Θα μας κόψουν το ρεύμα."

Πρέπει να νιώθει ένοχος αυτός που θέλει να έχει ρεύμα για τα παιδιά του; Σε κάποιους φτάνουν τα λεφτά (ακόμα). Πρέπει και αυτοί να νιώθουν ένοχοι για αυτό. Θέλεις να μην φτάνουν σε κανέναν; Υπάρχουν πάρα πολλοί που δεν τους φτάνουν. Το αμφισβητείς;

- Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και μαλώνουμε μεταξύ μας.

- Επιτρέπουμε να μας χειρίζονται με απάνθρωπες και μεσαιωνικές πρακτικές εκφοβισμού, που συμπεριλαμβάνουν ακόμα και τη ΣΤΕΡΗΣΗ φαρμάκων, ολως τυχαιως κι αυτη σε μήνα προ εκλογών....... "Έτσι θα είναι ανθρωπάκια μου αν δεν κάτσετε καλά και δεν ψηφίσετε αυτό που πρέπει... Πάρτε μια γεύση...."

Και τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για αυτό;

- Τα έχουμε βάλει με τους αλλοδαπούς, έχουμε μισήσει τους αλλοδαπούς, τους κυνηγάμε ΗΔΗ, αντί να κυνηγησουμε αυτους που τους έφεραν. Αλλα βεβαια προτιμαμε το ευκολο.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο να σε σφάζουν για μία κάμερα; Αν δεν μιλάνε είναι ραγιάδες, όταν αντιδράσουν είναι λάθος. Να αποφασίσουμε όμως εμείς οι μη ραγιάδες.

Εχουν γινει προσπαθειες εμπρακτες όμως τις οποιες αναγνωριζω:
- Το κίνημα "Δεν πληρωνω¨που ανοιγει τα διοδια, πιστευω οτι εχει ελαφρυνει κοσμο και οσο να 'ναι είναι μια αρχή. Είναι κάτι.
- Κατι πήγε να γίνει με τους Αγανακτισμένους, αλλα και τοτε επικρατησε ο χειρισμος απο τα Media και η

ενοχληση οσων δεν μπορουσαν να μετακινηθουν απο τη δουλεια στα σπιτια τους...

Αυτό το τελευταίο δεν έγινε πότε κάνεις δεν μίλησε για τις μετακινήσεις του.
yiannis

Postby yiannis » Fri Oct 12, 2012 12:30 am

KSENH wrote:
yiannis wrote:Κατά την γνώμη μου τα όσα είπε ο γέροντας Παΐσιος περί κυνηγητού των πολιτικών θα γίνουν ΜΕΤΑ την πτώχευση και η πτώχευση θα είναι ο λόγος που θα γίνουν.
Πλέον ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα είδος αδιέξοδου και νομίζω ότι όλοι περιμένουν την στιγμή που θα χρειαστεί να παλέψει για την βιολογική συντήρηση του.

Αγαπητέ μου Γιάννη μάχιμε. :)

Δεν διεκδικώ το αλάνθαστο. Με την παραπάνω πρότασή σου συμφωνώ και μπορεί όντως να είναι έτσι. Το είπα από την πρώτη στιγμή εξάλλου. Για το 2ο σκέλος μονο εικασιες μπορουμε να κανουμε. Δεν χρειαζεται να επιτεμεθα (δεν το λέω σε σένα ούτε σε κάποιον συγκεκριμένα) σε καθε εναν που τολμαει να ξεστομίσει ενα ευρυτερο χρονικο περιθωριο για την εκπλήρωση κάποιας προφητείας. Ο χρόνος θα δείξει.

Ξένη δεν επιτίθεμαι σε καμία περίπτωση. Όμως πλέον ειλικρινά θέλω να μου πει κάποιος τι θέλει να γίνει. Το ρωτώ ειλικρινά. Δεν μπορώ να ακούω για ραγιάδες. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις. Τα πράγματα θα πάρουν τροπή πλέον μόνο από πάνω. Τι άλλο να γίνει ;
yiannis

Postby eternity » Fri Oct 12, 2012 12:34 am

KSENH wrote:Γιάννη πολλά παράπονα έχω από τον κόσμο, αλλά δεν ξέρω να έχει νόημα να κάτσω να σου τα γράψω, ούτε και είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποκινήσω τέτοιου είδους φαινόμενα. Αν ήμουν, προφανώς θα βρισκόμουν αλλού αυτην την ωρα -επι του πρακτέου- και όχι εδώ μέσα!

Ωστόσο, επειδή δεν θέλω να νομίζεις ότι αερολογώ, ορίστε μερικά από τα παράπονά μου:

- Ψηφίσαμε τα ίδια. Μας κυβερνάνε αυτοί που μας πρόδωσαν -ενωμένοι-, γιατί εμείς τους δώσαμε εντολή.

Το εχουμε ξαναπει αποφασισαν και ψηφισαν οι μεγαλης ηλικιας Ελληνες. Αφου η Ελλαδα οπως και οι υπολοιπες Ευρωπαϊκες χωρες ειναι μια γερασμενη χωρα ειναι φυσικο η ηλικιακη αυτη ομαδα που ειναι και μεγαλυτερη να αποφασισει για ολους μας. Αυτη η ομαδα δεχτηκε την μεγαλυτερη πλυση εγκεφαλου περι απωλειας της συνταξης , στερησης φαρμακων κλπ κλπ

- Εξακολουθούμε να ... Απέχουμε από τις εκλογές. Όσοι απείχαν φέρουν μεγαλύτερη ευθυνη για το εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί επέτρεψαν στους "λίγους" να το διαμορφώσουν όπως ήθελαν. Στο "χωριό" λέγαν, αυτός που ΑΝΕΧΕΤΑΙ μια κατάσταση, είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από αυτόν που την ΠΡΟΚΑΛΕΙ... γιατί αυτός που την προκαλεί, τουλάχιστον ΚΑΝΕΙ αυτό που θέλει.

το εχω ξαναγραψει οσοι εμεναν μακρυα δεν ειχαν την οικονομικη δυνατοτητα να ταξιδεψουν δευτερη φορα σε ενα μηνα για να ψηφίσουν...Ηταν πολλοι αυτοι που απειχαν για αυτον τον λογο. επισης οι εκλογικοι καταλογοι δεν ητνα ενημεροι.Πιαθνοτερο να περιελάμβαναν και πεθαμενους.

- Όσοι απείχαν από τις εκλογές, δεν βλέπω να δείχνουν με τη στάση τους ποια εναλλακτική λύση προτείνουν. Δεν γουσταρουν το πολιτικο συστημα. Οκ. Άρα, τι;;
- Πληρώνουμε ακόμα φόρους. Άρα μας φτάνουν ακόμα τα λεφτά. Μήπως να μην πληρώσει κανένας; Όχι βέβαια. "Το κράτος θα χρεωκοπήσει." "Θα μας κόψουν το ρεύμα."

- Δεν ξέρουμε τι θέλουμε και μαλώνουμε μεταξύ μας.
Οχι ακριβως εκμεταλλευονται σωστα το δογμα του σοκ...αλλιως Διαιρει και βασιλευε... η μια εργασιακη ομαδα εναντιον της αλλης. Φροντιζουν τα μνημονιοκαναλα να συντηρουν τετοιες καταστασεις.

- Επιτρέπουμε να μας δουλεύουν και να μας χειρίζονται ως μάζα με απαράδεκτες πρακτικές, πρακτικές στις οποίες ακόμα κι εμείς εδώ μέσα έχουμε πέσει θύματα. Είναι τυχαίο που διασπείρεται πανικός στόμα με στόμα ΚΑΘΕ φορα ΠΡΙΝ από ΕΚΛΟΓΕΣ, πριν από την ΔΕΘ, πριν από την 17η Νοέμβρη, πριν απο την 6η Δεκέμβρη;;;;; Να θυμίσω τι ακούσαμε πριν τις φετινές εκλογές επί δύο μήνες από πάσα κατεύθυνση;;; Και μην βιαστείτε να το λάβετε καποιοι ως νύξη προς γέροντες. "Θα κλεισουν τα σύνορα" "Θα γίνει ΚΑΤΙ" "Θα γυρισουμε στη δραχμη"

- Επιτρέπουμε να μας χειρίζονται με απάνθρωπες και μεσαιωνικές πρακτικές εκφοβισμού, που συμπεριλαμβάνουν ακόμα και τη ΣΤΕΡΗΣΗ φαρμάκων, ολως τυχαιως κι αυτη σε μήνα προ εκλογών.......
"Έτσι θα είναι ανθρωπάκια μου αν δεν κάτσετε καλά και δεν ψηφίσετε αυτό που πρέπει... Πάρτε μια γεύση...."
Εξακολουθει να υπαρχει ελλειψη φαρμακων και το χειροτερο να εχουν διαθεσει στην αγορα μονο γενοσημα πολλες φορες πολυ επικίνδυνα φαρμακα.

- Τα έχουμε βάλει με τους αλλοδαπούς, έχουμε μισήσει τους αλλοδαπούς, τους κυνηγάμε ΗΔΗ, αντί να κυνηγησουμε αυτους που τους έφεραν. Αλλα βεβαια προτιμαμε το ευκολο.
Διαφωνω και εγω με το κυνήγι ολων ανεξαιρετως των αλλοδαπων και γενικα αυτου του ειδους τις πρακτικες.

Εχουν γινει προσπαθειες εμπρακτες όμως τις οποιες αναγνωριζω:
- Το κίνημα "Δεν πληρωνω¨που ανοιγει τα διοδια, πιστευω οτι εχει ελαφρυνει κοσμο και οσο να 'ναι είναι μια αρχή. Είναι κάτι.
τιποτα δεν εγινε ....δεν ξερω καν αν υπαρχει ακομα. Μετα τις αγωγες και τα προστιμα σταματησαν και αυτοι...

- Κατι πήγε να γίνει με τους Αγανακτισμένους, αλλα και τοτε επικρατησε ο χειρισμος απο τα Media και η ενοχληση οσων δεν μπορουσαν να μετακινηθουν απο τη δουλεια στα σπιτια τους...
Οχι δεν τιθεται θεμα μετακινησης γιατι συνηθως οι αγανακτισμενοι συγκεντρώνονταν Σαββατο απογευμα.
νομιζω απελπιστηκαν αφου τελικα φανηκε οτι δεν ιδρωνει το αυτι κανενος.

Επειδη στο μεταξυ διαβασα και την απαντηση του Γιαννη...συμφωνω τα μάλα..Ξενια ηταν πολλοι εκεινοι που εφτασαν στις καλπες και δεν ηξεραν τι να ψηφισουν...Δεν υπαρχουν επιλογες ειναι πανομοιοτυποι.
ακομα και το ΣΥΡΙΖα να αναλαβει την κυβερνηση ακριβως την ιδια πολιτικη θα ασκησει....και για τους υπολοιπους δεν εχω καλυτερη γνωμη.
«Φώτισόν μου, το σκότος, Κύριε!» (Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς).
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Postby KSENH » Fri Oct 12, 2012 12:39 am

Γιάννη, μου ζητησες να σου πω τι παραπονα εχω απο τον κοσμο και στα ειπα. Ενας λογος που το θεωρουσα περιττο ειναι ακριβως για να μην μπω σε μια προσωπικη αψιμαχια και μια ατερμονη ανταλλαγή "απαντήσεων".

Σε όλα αυτα που μου γράφεις με κόκκινο, έχω απαντήσεις.
Οταν ομως ζητας απο καποιον να σου δωσει απαντησεις, προσπαθησε να ψαξεις αν κατι απο αυτα που λεει όντως μπορει να στεκει και οχι να ψαξεις πώς μπορείς να τα ακυρώσεις όλα.
KSENH

Postby eternity » Fri Oct 12, 2012 12:42 am

KSENH wrote:Γιάννη, μου ζητησες να σου πω τι παραπονα εχω απο τον κοσμο και στα ειπα. Ενας λογος που το θεωρουσα περιττο ειναι ακριβως για να μην μπω σε μια προσωπικη αψιμαχια και μια ατερμονη ανταλλαγή "απαντήσεων".

Οταν ομως ζητας απο καποιον να σου δωσει απαντησεις, προσπαθησε να ψαξεις αν κατι απο αυτα που λεει όντως μπορει να στεκει και οχι να ψαξεις πώς μπορείς να τα ακυρώσεις όλα.

Υπαρχει η εκδοχη οτι πρεπει ακομα να "χτυπηθουμε" απο καποιους γεροντες. Ισως η τιμωρια μας δεν ηταν αρκετη....Νομιζω οταν ερθει το πληρωμα του χρονου ο Θεος θα δωσει τη λυση....
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Postby yiannis » Fri Oct 12, 2012 12:44 am

KSENH wrote:Γιάννη, μου ζητησες να σου πω τι παραπονα εχω απο τον κοσμο και στα ειπα. Ενας λογος που το θεωρουσα περιττο ειναι ακριβως για να μην μπω σε μια προσωπικη αψιμαχια και μια ατερμονη ανταλλαγή "απαντήσεων".

Ξένη και εγώ δεν θέλω να φανεί ως προσωπική αντιπαράθεση γιατί δεν είναι. Δεν προσπαθώ να ακυρώσω όσα λές μόνο για να τα ακυρώσω. Αυτά πιστεύω πραγματικά
yiannis

Postby yiannis » Fri Oct 12, 2012 12:53 am

grypas wrote:Με κάλυψε πιστεύω ο elezonik μιας και περιγράφει σχεδόν και τη δική μου κατάσταση.
Απο την άλλη είμαι κατηγορηματικός ότι ένστικτο και χριστιανός δεν ταιριάζουν πάντα. Π.χ. Η νηστεία, η εγκρατεια, η ταπείνωση είναι όλα ενάντια στα ανθρώπινα ένστικτα. Αλλα ακόμα και αν δεχθούμε ότι το ένστικτο της αυτοσυντηρησης ενεργοποιείται με την πείνα, αυτο οδηγεί πρώτα στο να βρεις να φας και επειτα να εξεγέρθεις εναντίον αυτού που δεν σε αφήνει να φας. Επειδή υποπτευομαι ότι και οι δυο σας απέχετε απο μια τέτοια κατάσταση, να δοξαζετε τον Κύριο και να μην υποκυπτετε στην κατάκριση όσων την βιώνουν. Απο τους κακομοιρηδες μην περιμένετε να μας σώσουν όλους. Ίσα ίσα που η στάση τους αυτη δηλώνει μετάνοια και εναπόθεση στην πρόνοια του Θεου. Έτσι έρχεται η μετάνοια και όχι με τα πολεμικά γεγονότα!

agreed
Ερώτηση ποιους εννοείς με το "και οι δύο σας";
yiannis

Postby KSENH » Fri Oct 12, 2012 12:55 am

grypas wrote:Απο τους κακομοιρηδες μην περιμένετε να μας σώσουν όλους!

Σε αυτό έχεις δίκιο!! :?

Ποιοι δυο δεν εχουμε πεινασει; Ναι ρε συ Γρυπα, δεν εχω πεινασει. Ειμαι ολιγαρκης ομως και εχω περασει ΟΥΚ ολιγες φορες στη ζωη μου με μακαρονια ολοκληρη βδομαδα, οποτε δεν καταλαβαινω καμια διαφορα τωρα. Εντάξει;;;

Λοιπόν, το κλείνω το θέμα.
KSENH

Postby eternity » Fri Oct 12, 2012 1:08 am

40palikj wrote:δεν θα σε καταλαβει κανενας ΔΥ, κανενας συνταξιουχος, κανενας φουρναρης.....

το δογμα του σοκ ειναι εδω.....στοχοποιεις οπως παντα καποια ομαδα. Φταινε οι αλλοι οχι εγω........
eternity
Καθολικός Συντονιστής

Postby 40palikj » Fri Oct 12, 2012 1:11 am

eternity wrote:
40palikj wrote:δεν θα σε καταλαβει κανενας ΔΥ, κανενας συνταξιουχος, κανενας φουρναρης.....

το δογμα του σοκ ειναι εδω.....στοχοποιεις οπως παντα καποια ομαδα. Φταινε οι αλλοι οχι εγω........

οχι. ειναι η αληθεια. ποιοι εχουν εισοδημα βρεξει χιονισει;
αυτοι που πληρωνονται απο το δημοσιο, δηλαδη απαντες ΔΥ και φυσικα οι συνταξιουχοι και μερικες οχι πολλες, κατηγοριες ιδιωτων που τα βγαζουν περα ανετα οπως προποτζιδικα, φουρνοι και μερικα ακομα.
δεν ειναι το δογμα του σοκ ειναι το δογμα της αληθειας.
θελεις να στο αποδειξω;
ας βγει ο πρωθυπουργος να πει λογω κρισης ρε παιδια, τον επομενο μηνα δεν θα πληρωθειτε ...
σε 1 ωρα μεσα θα καιγεται το συμπαν. εκατομμυρια ιδιωτικοι υπαλληλοι ειναι ή απληρωτοι ή μερικως πληρωμενοι και δεν ανοιγει ρουθουνι !!!

ειναι η αληθεια και οχι καποιο δογμα
σε ξενο πισινο 10 βουρδουλιες δεν πονανε και τοσο πολυ, αλλα στον δικο μου/σου πισινο, μια βουρδουλια ειναι φοβερα επιπονη !
Ψευτορωμέικο λίγα τα ψωμιά σου!
40palikj

PreviousNext

Return to ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ